NL EN
Mike LanderbartholdMike Landerbarthold

POSTS VAN MIKE

14-02

FACEBOOK WEER ONDER VUUR: VPN-DIENST SLURPT DATA

15:29 uur Mike Landerbarthold | 0 reacties

Eerder deze week verscheen op SOLV al een blog over de uitspraak van een Duitse rechtbank waarin bepaalde standaard privacy-instellingen van Facebook in strijd werden geacht met Duits... Lees verder.

14-02

DUITSE RECHTER NIET BLIJ MET STANDAARDINSTELLINGEN FACEBOOK

15:10 uur Mike Landerbarthold | 0 reacties

Het Landgericht in Berlijn heeft geoordeeld dat de standaardinstellingen die Facebook hanteert in strijd zijn met Duits consumentenrecht. Deze klacht was in 2015 ingediend door de... Lees verder.

07-02

BINNENKORT: NOTIFICATIES DIRECT OP JE NETVLIES!

15:03 uur Mike Landerbarthold | 1 reactie

Op de Amerikaanse tech website the Verge verscheen afgelopen maandag een ‘hands on’ filmpje met betrekking tot Intel’s nieuwe ‘slimme bril’ genaamd Vaunt. Wat de bril zo bijzonder maakt... Lees verder.

07-02

CRVB: DUO MAG REISGEGEVENS STUDENTEN OPVRAGEN IN KADER VAN FRAUDEBESTRIJDING

13:53 uur Mike Landerbarthold | 0 reacties

De Centrale Raad van Beroep heeft deze week uitspraak gedaan over de vraag of de Dienst Uitvoering Onderwijs (“DUO”) reisgegevens van studenten mag inzien om na te gaan of studenten terecht... Lees verder.

31-01

INTERNET OF THINGS EN DE DDOS-AANVALLEN DIE NEDERLAND TEISTEREN

20:02 uur Mike Landerbarthold | 0 reacties

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, diverse grote banken en overheidsinstellingen zijn de afgelopen week meerdere malen getroffen door zogenaamde DDoS-aanvallen. Wat zijn DDoS-... Lees verder.