NL EN
Lora MourcousLora Mourcous

POSTS VAN LORA

04-09

VRAAGT ZILVEREN KRUIS TEVEEL PERSOONSGEGEVENS OP? DATAMINIMALISATIE ONDER DE AVG

16:36 uur Lora Mourcous | 0 reacties

Het beginsel van minimale gegevensverwerking (ook wel dataminimalisatie) is een van de belangrijkste beginselen onder de Algemene verordening gegevensbeschermig (AVG). Wanneer persoonsgegevens... Lees verder.

16-08

MANFIELD MAG VINGERSCANAUTORISATIE PERSONEEL NIET VERPLICHTEN: WAT ZIJN DE PRIVACYREGELS?

15:26 uur Lora Mourcous | 0 reacties

Schoenenwinkel Manfield mag een werkneemster niet verplichten een autorisatiesysteem te gebruiken voor het kassasysteem dat werkt op basis van een vingerscan. De rechtbank Amsterdam oordeelt dat... Lees verder.

15-08

RED BULL HEEFT GEEN EXCLUSIEF RECHT OP KLEURENCOMBINATIE BLAUW EN ZILVER

11:29 uur Lora Mourcous | 0 reacties

Red Bull heeft geen exclusief recht op reclame-uitingen of verpakkingen met de kleurencombinatie blauw en zilver en kan de kleurencombinatie als zodanig daarom niet als merk inschrijven . Dat... Lees verder.

07-08

DUO GEBRUIKT E-MAILTRACKINGSOFTWARE: STAAT PRIVACY DAARAAN IN DE WEG?

20:00 uur Lora Mourcous | 0 reacties

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft gebruikgemaakt van trackingsoftware in aan studenten persoonlijk gerichte e-mails, waarmee kan worden aangetoond dat een student een belangrijk bericht... Lees verder.

06-08

CURATOR HEEFT GEEN RECHT OP INZAGE IN PRIVÉMAILS

12:13 uur Lora Mourcous | 0 reacties

Bij een faillissement heeft de curator een aantal wettelijke rechten om informatie van de gefailleerde te verzamelen in te zien. Daartoe behoort het recht om de post van de gefailleerde in te... Lees verder.