NL EN
Jesse VermeijJesse Vermeij

POSTS VAN JESSE

06-01

PROF. ARNO LODDER LEIDT ONDERZOEK NAAR APPS EN DATABROKERS

12:56 uur Jesse Vermeij | 1 reactie

De komende maanden leidt professor Arno Lodder voor de Vrije Universiteit en in samenwerking met SOLV twee onderzoeken over actuele en boeiende onderwerpen binnen het privacyrecht. De onderzoeken... Lees verder.

18-12

OOK PIRATEN HEBBEN RECHT OP PRIVACY

10:08 uur Jesse Vermeij | 0 reacties

De strijd tegen illegaal downloaden is nog lang niet gestreden. Het hof Arnhem-Leeuwarden oordeelde op 6 november jl. dat Ziggo geen identificerende gegevens van haar abonnees hoeft te... Lees verder.

15-11

INFLUENCER MARKETING EN DE (NIEUWE) REGELS

12:09 uur Jesse Vermeij | 0 reacties

Het gebruik van social media is voor influencers een lucratieve business. Adverteerders zijn bereid goed te betalen voor een vlog of post. Maar welke regels zijn eigenlijk verbonden aan het... Lees verder.

12-11

DIGITALISERING EN DE DOORVERKOOP VAN TWEEDEHANDS CONTENT

12:18 uur Jesse Vermeij | 0 reacties

De doorverkoop van tweedehands e-books. Volgens de Advocaat-Generaal (A-G) is daarvoor toestemming nodig van de auteursrechthebbende, vaak de uitgever. Als het Europese Hof dit advies overneemt... Lees verder.

16-10

DUTCH FILMWORKS / ZIGGO: EEN HOGE DREMPEL VOOR HET VERKRIJGEN VAN NAW-GEGEVENS VAN INDIVIDUELE DOWNLOADERS

13:16 uur Jesse Vermeij | 0 reacties

Moet Ziggo aan filmdistributeur Dutch Filmworks identificerende gegevens verstrekken van illegale downloaders? De voorzieningenrechter Midden-Nederland vond van niet. Ook al was voldoende... Lees verder.