NL EN

Frederik Zuiderveen Borgesius

 

Kersverse kracht die de draaitafel heeft verruild voor het wetboek. Deed als deejay en producer (onder meer duo Pako & Frederik) als eigen ondernemer een schat aan ervaring op in de internationale muziekuitgeverij. Studeerde onderwijl rechten. Informatiejunk die zich als paralegal bij SOLV bekwaamt in de kneepjes van het juridische métier.  

 

Jouw chique dubbele naam doet niet vermoeden dat jij nog maar kortgeleden in de technoscene zat. Toch trad jij op voor meer dan 25.000 mensen en is jullie muziek gebruikt in Hollywood-films, games en de televisieserie CSI Miami. Wat was de reden voor het besluit om in de advocatuur te gaan? Ik word alweer wat ouder en met optreden moet je niet zo lang doorgaan dat het gênant wordt. Na het afronden van mijn studie stond SOLV bovenaan mijn lijstje: een toegankelijk communicerend modern kantoor met mij interesserende specialismen.

 

En is het meegevallen..? Het was het enige kantoor dat niet erg verbaasd op mijn verleden als deejay reageerde maar in plaats daarvan juist erg belangstellend. Ik ben snel ingeburgerd. Al na twee dagen dienstverband, mocht ik mee met het personeelsuitje naar Rome. Dat zegt wel iets.

 

Wat viel je op? Niemand bij dit kantoor beschouwt zijn vak alleen maar als een praktische manier om geld te verdienen. Voor mij is het cruciaal dat je werkt vanuit een innerlijke motivatie; dat je iets doet omdat het je interesseert. En dat gebeurt hier. Daardoor krijg je een ongedwongen sfeer.

 

En wat bevalt je nog meer? We zijn hier wars van hiërarchie, ook naar klanten toe: kleine klanten worden met evenveel egards behandeld als grote.

 

Iedereen hier is, binnen het grote specialisme, weer ergens expert in. Welke kant gaat het met jou uit? Dat moet zich nog uitkristalliseren, want ik ben nog geen advocaat. Dat wordt duidelijk in de nabije toekomst, als ik afstudeer aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Auteursrecht en privacy zijn twee gebieden die me in het bijzonder interesseren.

 

Wie is jouw Hollandse held? Ik heb er twee: Van Kooten en De Bie: oer-Hollands, volkomen origineel en niet oppervlakkig. Ze kennen de kracht van taal. Hun werk is dus leerzaam materiaal voor juristen.