NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zuckerberg door Time verkozen als Persoon van het Jaar

Zuckerberg door Time verkozen als Persoon van het Jaar

 

Mark Zuckerberg, oprichter van de netwerksite Facebook, is door het Amerikaanse magazine Time uitgeroepen tot ‘Persoon van het Jaar’. Dat heeft de hoofdredacteur van Time, Richard Stengel, woensdag bekend gemaakt.

 

Reden voor de verkiezing van Zuckerberg is dat hij middels Facebook ‘meer dan een half miljard mensen met elkaar heeft verbonden en de sociale verhouding tussen hen in kaart heeft gebracht’. Zuckerberg zou de manier waarop mensen met elkaar omgaan hebben veranderd, aldus Time.

 

Het begon in 2004 toen de 19-jarige Harvard student Zuckerberg met enkele vrienden een webservice genaamd Thefacebook.com lanceerden. Het aanvankelijke doel was studenten van Harvard bij elkaar te brengen. Deze site is uitgegroeid tot een enorm succes met meer dan 500 miljoen gebruikers.

 

Time definieert de ‘Persoon van het Jaar’ als degene die, ten goede of ten kwade, de meeste invloed heeft gehad het afgelopen jaar. Deze verkiezing is niet verwonderlijk gezien de hoeveelheid media aandacht die de sociale netwerksite kreeg dit jaar. Het succes van de film ‘The Social Network’, over de opkomst van Facebook, heeft ook zeker een steentje bijgedragen. Behalve positieve berichtgeving, is ook kritiek met betrekking tot privacy afgelopen jaar verschillende keren naar voren gekomen.

 

Zuckerberg versloeg in deze verkiezing de Wikileaks-voorman Julian Assange. Hoewel Assange als winnaar uit de online poll kwam, koos Time voor Zuckerberg. Volgens Time streven zowel Assange als Zuckerberg naar openheid en transparantie, maar het verschil is dat Assange een wereld vol vijanden ziet en Zuckerberg een wereld vol potentiële vrienden.

 

De Facebook oprichter (26) is de op een na jongste winnaar van de Time verkiezing. In voorgaande jaren werd gekozen voor onder andere: Roosevelt, Hitler, Churchill, Nixon, Putin en vorig jaar Obama.

 

Lees hier het bericht uit Time

 

Lees hier het bericht op volkskrant.nl

 

 

Door: Edith van Lent


 

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.