NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zorg over onveilige online betaaldiensten

Zorg over onveilige online betaaldiensten

Het Maatschappelijk Overleg Betaaldiensten (MOB) heeft haar zorg uitgesproken over nieuwe betaaldiensten op internet. Het gaat om betaaldiensten door partijen die zich tussen de klant en zijn bank plaatsen, de zogenoemde overlay betaaldiensten.

Het MOB is van mening dat deze diensten onveilig zijn omdat de klant zijn geheime codes voor het internetbankieren aan een derde verstrekt buiten de beveiligde bankomgeving om. Aanbieders van overlay betaaldiensten vallen niet onder het toezicht van De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Het MOB heeft om die reden de MInister van Financien gevraagd om voor voldoende waarborgen te zorgen. 

Overigens wordt door het MOB onvoldoende toegelicht om welke reden het gebruik van deze betaaldiensten onveilig zou zijn. Men beperkt zich tot een algemene opmerking dat het onveilig is als consumenten hun betaalgegevens aan derden verstrekken. Zolang de desbetreffende betaaldiensten echter de nodige waarborgen hanteren ter beveiliging van de gegevens, behoeft dit geen problemen op te leveren.

Lees hier het bericht.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

KinneyLillian24 zondag 30 mei 2010 03:18

That's well known that money can make people autonomous. But what to do when somebody doesn't have cash? The only one way is to receive the loans or just bank loan.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.