NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zeven redenen om neppers te laten liggen

Zeven redenen om neppers te laten liggen

Het september nummer van Elle heet ‘The Black Issue’ en is gewijd aan de kleur zwart. Geheel in lijn met dit thema schreef Tamara Klopper een artikel over de Zwarte Markt en interviewde ze mij over de 7 redenen om geen namaakproducten op de zwarte markt te kopen:

‘Een designertas scoren bij een Milanese kofferbakverkoper of op de Zwarte Markt in Beverwijk? Onmogelijk, tenzij je genoegen neemt met een nepper. Je kunt denken: een Speedy van Louis Vuittton voor veertig euro, grappig. ‘Maar als je weet wat de consequenties van neppers zijn, wil je ze waarschijnlijk niet meer,’ zegt modeadvocaat Marieke Neervoort.

Zeven redenen om neppers te laten liggen

1.     Sla je in het buitenland in, dan riskeer je, eenmaal terug op Schiphol, een boete van rond de twee- of driehonderd euro voor een tas. De nepper ben je kwijt, die wordt vernietigd.

2.     Namaak is oneerlijk. ‘Het merk heeft geïnvesteerd in het ontwerp, kwaliteitsmaterialen en marketing. De handelaren in knock-offs profiteren daarvan en doen afbreuk aan de exclusiviteit van het merk,’ zegt Neervoort.

3.     De werkomstandigheden in illegale naaiateliers zijn treurig. ‘Helaas zijn het vaak kinderen die met lijm en andere chemische producten werken, urenlang, tegen een veel te laag loon en zonder daglicht.’

4.     Met een nepper sponsor je mogelijk de onderwereld. ‘De connecties tussen de handel in namaak en criminele organisaties die handelen in wapens, drugs en zelfs in mensen, zijn door de FIOD-ECD aangetoond.’

5.     De kwaliteit is vaak uitzonderlijk slecht. ‘Na drie keer dragen liggen de ritsen van de vervalste Louboutin-laarsjes eruit of bezwijken de pootjes van de ‘Tim Ford’-zonnebril.’

6.     Miljoenen afgedankte knock-offs per jaar, dat is nogal een berg afval.

7.     Fake herken je vaak van ver, en gezien de productiemethoden is een nepper aan de schouder niet bepaald iets om trots op te zijn. ‘Ik vind een tas van de Hema stijlvoller dan een Hermès-kopie, de kans dat het verantwoord is geproduceerd is een stuk groter.’

Verder wordt in het artikel uitgelegd hoe je namaakkleding en tassen van echte kunt onderscheiden. Nuttig voor wie twijfelt bij de aankoop van bijvoorbeeld vintage designerkleding. En tot slot is nuttig om te weten: zwart is weer helemaal terug dit najaar.

BRON: Elle september 2012


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

Lisa donderdag 30 augustus 2012 10:08

Misschien handig om de richtlijnen van het om eerst eens na te lezen want punt 1 is onjuist!

Lisa donderdag 30 augustus 2012 10:12

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2011-22925.html

Erik donderdag 30 augustus 2012 12:20

Als je een zonnebril van Tim Ford koopt weet je al bij voorbaat dat het een nepper moet zijn en btw is het met dat opschrift (in plaats van Tom Ford) dan nog wel verboden?

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.