NL EN

#Ycommunity Fashion event

Dit real life social media event in de trendy Amsterdamse lifestylewinkel Mood over Market aan de Overtoom was een mix tussen een cocktail party 3.0, een social networking event en een seminar.

 

Modefotograaf Peter Stigter, House of Denim oprichter en Amsterdam Fashion Week icoon James Veenhoff, Thijs Goos van modeblog Fashiolista, Suzette van Dam, eigenaresse van webshop TheCollector.com, en modeblogger Bastiaan van Schaik gaven in leuke, korte lezingen ieder hun visie op de rol van social media in de fashion industry. De wijze waarop deze fashion professionals social media inzetten, verschilt, maar zij waren het er over eens dat social media bepalend zijn voor de fashion industry. Trends worden bepaald door influentials als de Italiaanse @ChiaraFerragni (29.979 followers), de Nederlandse Sabrina aka @afterDRK (5,892 followers), designer @RebeccaMinkoff (28,099 followers) of door een community van fashion fans als @fashiolista (13,938 followers).

 

Volgens Fashiolista zijn er drie vuistregels waar je je als fashion ondernemer aan moet houden, wil je succes hebben in de online fashion community: 1. bouw een relatie op met bloggers; 2. ben aanwezig in communities; en 3. probeer niet te verkopen maar te entertainen met goede content. Het Y-community Fashion event was in dat opzicht in ieder geval geslaagd.

 

 

 

BRON: @fashion_lawyer


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.