NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • WTO: EU moet importheffing technologieproducten opheffen

WTO: EU moet importheffing technologieproducten opheffen

De Europese Unie is gisteren door de Wereld Handels Organisatie ("WTO") op de vingers getikt voor het opleggen van importheffingen op diverse IT-gerelateerde producten zoals computermonitoren, printers en set top boxen.

De waarschuwing is het gevolg van een zaak uit 2008, aangespannen door de Verenigde Staten, Japan en Taiwan. De genoemde landen vonden dat de EU de Information Technology Agreement ("ITA") uit 1996 had overtreden. De ITA is bedoeld om handelsbarrières op technologieproducten tegen te gaan.

De EU vond dat deze verplichting voor haar niet op ging, omdat het hier zou gaan om consumentenproducten. De computermonitoren, groter dan 19", zouden bijvoorbeeld ook voor video's gebruikt kunnen worden en daarom eerder als televisie moeten worden gekwalificeerd. De opgelegde importheffing van 14% zou volgens de EU daarom terecht zijn.

Het tegendeel bleek waar: De WTO stelt de EU in het 700-pagina's dikke eindrapport in het ongelijk. Gevolg hiervan zal zijn dat de genoemde producten binnenkort een stuk goedkoper zullen zijn. En dat is uiteraard goed nieuws voor de technologiebedrijven die deze producten produceren. Overigens kan de EU nog wel binnen twee maanden beroep aantekenen tegen het besluit.

Lees hier het bericht.

BRON: automatiseringgids.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.