NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wouter Dammers op Cloudtools.nl over privacyrecht in de cloud II

Wouter Dammers op Cloudtools.nl over privacyrecht in de cloud II

Door Cloudtools.nl ben ik gevraagd naar de juridische implicaties van cloud computing. Het tweede deel van het interview staat sinds vandaag online.

 

Daarin leg ik uit, dat je als bedrijf zelf verantwoordelijk bent voor het naleven van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Daarom moet je als bedrijf bijvoorbeeld de afweging maken of een standaard clouddienst met een standaardcontract voldoende waarborg geeft voor de beveiliging van de door jouw verzamelde – en naar de cloud overgebrachte – persoonsgegevens. Je doet er verstandig aan om daarover afspraken te maken met je public cloud provider. Is dat niet mogelijk, dan zal je moeten overwegen om over te stappen naar een private cloud, of besluiten om geen of slechts bepaalde persoonsgegevens over te brengen naar de cloud. Voorts stel ik dat je er verstandig aan doet om risico’s zoveel mogelijk contractueel te ondervangen. Denk daarbij ook aan het maken van afspraken over exit-scenario’s: wat gebeurt er met de data wanneer de overeenkomst wordt beëindigd?

 

Afgelopen woensdag kwam het eerste gedeelte van het interview online. Daarin ga ik in op onder meer de privacyrechtelijke aspecten van cloud computing.

 

Lees hier het tweede gedeelte van het interview op Cloudtools.nl.

BRON: cloudtools.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.