NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wordt Nederland een culturele woestijn?

Wordt Nederland een culturele woestijn?

Volgens de International Federation of the Phonographic Industry (beter bekend als IFPI) blijft er van het culturele landschap van landen die ‘illegaal’ downloaden niet aanpakken weinig over.

 

Deze uitspraak komt van Rob Wells, één van de bestuurders van de Universal Music Group. In zijn uitspraken doelde hij op Spanje, maar hij had net zo goed Nederland als voorbeeld kunnen nemen. Het zijn volgens hem de lokale muziekindustrieën die het meest lijden onder het downloadgedrag. “Drastic action” moet worden genomen om geen culturele woestijnen te laten ontstaan. De culturele situatie in juridisch minder ontwikkelde landen is nu bijna onomkeerbaar geworden.

 

Volgens Wells is de enige manier om de cultuur van een land te redden downloaders keihard aan te pakken. Zonodig afsluiten van internet! Het is volgens de heer Wells immers volstrekt logisch om je eigen afnemers toegang tot het meest efficiënte distributiekanaal van je eigen product te ontzeggen. Dat er hier en daar en fundamenteel rechtje wordt geschonden is ook minder belangrijk dan de lokale culturele expressie waar Universal zo veel waarde aan hecht. Liefst ziet de IFPI wereldwijde wetgeving, omdat deze essentieel is voor de overleving van de lokale cultuur.

 

Volgens mij probeert Wells een beroep te doen op patriottische gevoelens van Spanjaarden (en Nederlanders) door angst te zaaien en op deze wijze steun te krijgen voor ACTA.

 

Lees hier het hele bericht.

BRON: news.bbc.co.uk


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.