NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • WK-actie NEM promotioneel kansspel?

WK-actie NEM promotioneel kansspel?

Het Ministerie van Justitie wenst dat de Nederlandse Energie Maatschappij haar WK-actie (“Wij garanderen een jaar lang gratis stroom als Nederland wereldkampioen wordt”) en bijbehorende voorwaarden aanpast.
Aldus Justitie voldoet de actie niet aan de Gedragscode Promotionele Kansspelen. Het bedrijf wil iedereen die zich binnen de actieperiode aanmeldt voor een driejarig contract gratis stroom ter waarde van 450 euro geven, als het Nederlands elftal de WK-finale wint. Duizenden zouden zich al hebben aangemeld.

Echter bij een zogenaamd ‘groot’ promotioneel kansspel mag de totale waarde van de prijzen maximaal 100.000 euro per jaar zijn. Oftewel in dit geval kunnen maximaal 222 mensen de prijs van 450 euro winnen. Deze beperking staat echter niet in de voorwaarden.
Justitie wil dat duidelijk in de reclame en de algemene voorwaarden wordt vermeld, hetgeen niet het geval is. Nu staat in de reclames alleen: “De Nederlandse Energie Maatschappij heeft deze actie mogelijk gemaakt voor een beperkt aantal klanten. Op="Op"”. In de voorwaarden staat niet hoeveel een “beperkt aantal" is.

De NEM meent echter dat er geen sprake van een kansspel en beroept zich daarbij op een oordeel van de voorzitter van de Reclame Code Commissie (RCC). In reactie daarop heeft de RCC laten weten dat de voorzitter alleen heeft geoordeeld dat de RCC niet bevoegd is daarover te oordelen.

Om eerlijk te zijn: ik zie niet in waarom deze actie geen kansspel is. Immers of men gratis stroom krijgt t.w.v. 450 euro is volledig afhankelijk van de prestaties van Oranje. De consument heeft daar geen enkele invloed op, hetgeen juist typerend is voor een kansspel.

Lees hier het bericht.

BRON: nos.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

NoemiDaniel23 dinsdag 26 juli 2011 16:43

I took my first personal loans when I was not very old and that helped my business a lot. But, I need the short term loan again.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.