NL EN

Winst Google sky-high

Gisteren na het sluiten van Wall Street maakte Google bekend dat de winst van de onderneming in het tweede kwartaal van dit jaar met 36% omhoog is geschoten tot 2,51 miljard dollar (1,78 miljard euro). Deze winst werd behaald met een recordomzet van ruim 9 miljard dollar, een stijging van 32% op jaarbasis. De resultaten, die voor iets meer dan de helft buiten de VS werden behaald, zijn boven de verwachtingen van de analisten. Google is met zijn zoekmachine nog steeds marktleider en de resultaten van Google zijn dus een belangrijke graadmeter voor de hele branche.

Beleggers reageerden verheugd op het kwartaalbericht, het aandeel Google schoot tijdens de elektronische nabeurshandel ruim 12% omhoog naar 593 dollar.

Een goede afsluiting van de week voor Google. Vandaag werd ook al bekend (zie Nu.nl) dat de nieuwe dienst Google+ binnen twee weken maar liefst ruim 10 miljoen leden heeft weten te trekken. Deze dienst is alleen op uitnodiging beschikbaar, en de daarmee gercreeerde schaarste pakt dus zeer goed uit.

Lees hier het hele bericht in AutomatiseringGids.

BRON: AutomatiseringGids en Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.