NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • ‘Who’s in Who’s out’ : sorry, but your are out....

‘Who’s in Who’s out’ : sorry, but your are out....

Deze zaak draait om het programma "Who's in Who's out", uitgezonden door BNN. BNN is overigens, voor zover ik begrijp, geen partij in deze procedure.

Eiser is acteur, en gedaagde heeft een televisieserie met de titel “Who’s in Who’s out” bedacht, die uitgezonden wordt door BNN.

Eiser eist op basis van een overeenkomst met gedaagde een rol in de televisieserie Who’s in Who’s Out. Eiser start daarom dit kort geding, en vordert nakoming.

Eiser verliest maar wint ook. Naar voorlopig oordeel mocht en kon eiser begrijpen dat krachtens de algemene voorwaarden hem een rol werd gegarandeerd in de serie, indien de serie op televisie zou worden uitgezonden. Er is dan ook tussen eiser en gedaagde een overeenkomst tot het geven van een rol aan eiser in de serie.

Punt is echter dat gedaagde geen invloed heeft op de keuze van de acteurs in de serie, zodat gedaagde de overeenkomst niet na kan komen. De gevorderde voorziening (nakoming van de overeenkomst) wordt daarom geweigerd.

Gedaagde is waarschijnlijk wel schadeplichting. In kort geding kan je daarop alleen een voorschot vragen. Voor vergoeding van de gehele vervangende schadevergoeding zal eiser een bodemprocedure moeten starten.

Lees hier het vonnis.

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.