NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wetsvoorstel Audiovisuele Mediadiensten

Wetsvoorstel Audiovisuele Mediadiensten

Minister Plasterk (OC&W) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd met zijn visie op 3 amendementen die zijn ingediend met betrekking tot het wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet 2008 ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele Mediadiensten.

Over het amendement dat korte fragmenten (flitsen) bij uitzondering 180 seconden in plaats van 90 seconden mogen duren, benadrukt de Minister dat dit slechts bij hoge uitzondering zal zijn toegestaan: "hooguit een enkel geval per jaar".

De Minister ontraadt het amendement dat het budget van de NPS niet hoger zou mogen zijn dan het gemiddelde budget van een omroepvereniging.

Het oordeel over het amendement dat voor elke wijziging in het programma-aanbod van een omroep toestemming van het Commissariaat voor de Media nodig is (of, in geval van een mediadienst op aanvraag, moet worden aangemeld), laat de Minister over aan de Kamer.

De Tweede Kamer heeft op 23 juni jl. de stemming over het wetsvoorstel Audiovisuele Mediadiensten uitgesteld. De Minister hoopt dat de Kamer met deze brief "mede met het oog op de tijdige implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten voldoende is ge├»nformeerd om tot stemming over het wetsvoorstel over te gaan."

Lees hier de brief van de Minister.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.