NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wereldwijde privacyregulering: licht aan de horizon?

Wereldwijde privacyregulering: licht aan de horizon?

Afgelopen week werd in Jeruzalem de 32e 'International Conference of Data Protection and Privacy Commissioners' gehouden. Net als in het recente document over de update van de Europese Privacyrichtlijn was er veel aandacht voor nieuwe technologie, zoals social networking, cloud computing en locatiegegevens.

 

Momenteel wordt er op verschillende plaatsen in de wereld gewerkt aan nieuwe regelgeving over persoonsgegevens en privacy. De Europese Commissie werkt aan een update van de Europese Privacyrichtijn, de OECD ('Organisation of Economic Cooperation and Development') is bezig met haar OECD guidelines, en de Amerikaanse FTC ('Federal Trade Commission') heeft steeds meer aandacht voor privacy op het internet. De aanwezigen op de conferentie hopen dat dit een kans is om tot wereldwijde standaarden te komen.

 

In een debat onder leiding van Alex Turk van de Franse 'Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés' (het Franse College bescherming persoonsgegevens) bleek echter dat culturele verschillen moeilijk te overbruggen zijn. (Het lijkt bijvoorbeeld niet aannemelijk dat de Verenigde Staten overkoepelende privacyregels naar Europees model zal invoeren.)

 

Lees hier meer over de conferentie.

 

 

BRON: Data Guidance


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.