NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • WebWereld introduceert "Lektober"

WebWereld introduceert "Lektober"

Webwereld heeft in een bericht van vandaag de maand oktober uitgeroepen tot "lektober". Elke werkdag zal WebWereld een ICT-privacylek in een website of overheidsdienst onthullen. Hiermee wil zij de aandacht te vestigen op het belang van goede beveiliging van privé-gegevens. Naar mening van WebWereld is er nog onvoldoende besef van de urgentie van betere beveiliging.

Maand van privacylekDit bericht komt op de dag dat het zoveelste privacylek aan de orde is gekomen, nu van de gepensioneerdenvereniging van de KLPD. De laatste tijd is het keer op keer raak en blijkt dat de gegevens van prive personen relatief eenvoudig op straat komen te liggen. Het gaat hierbij, aldus WebWereld, echt niet alleen om de plaatselijke hockeyclub, maar ook om (semi)overheidsinstellingen, instellingen in de gezondheidszorg en commerciële partijen.

WebWereld wil samen met onderzoeksjournalist Brenno de Winter in de maand ktober elke werkdag een privacylek bekend maken. Zij geeft aan dat ze dit verantwoordelijk zal doen, door de betreffende organisatie voor publicatie op de hoogte te brengen, zodat vast actie kan worden ondernomen. Ook zal zij geen gegevens downloaden of openbaar maken. 

Ik schat in dat deze "lektober" actie van WebWereld nog wel het nodige stof zal doen opwaaien. Wordt dus vast nog wel vervolgd...

Lees hier het hele bericht op WebWereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.