NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Websites vragen teveel informatie

Websites vragen teveel informatie

Hoogleraar Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit Nijmegen stelt dat websites vaak in strijd handelen met de Wet bescherming persoonsgegevens door meer gegevens van gebruikers te vragen dan nodig is voor de dienst die zij aanbieden. Zo worden volgens Hoepman vaak leeftijd, adres en telefoonnummer gevraagd terwijl een e-mailadres voldoende is. 

Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens mogen alleen persoonsgegevens worden gebruikt voor zover deze toereikend, ter zake dienend en niet bovenmatig zijn voor de doelen waarvoor zij worden verzameld.

Het feit dat vaak meer persoonsgegevens worden opgeslagen dan nodig zijn voor een bepaalde dienst, is ook van belang in het licht van de steeds vaker voorkomende datalekken. Niet alleen is de schade als gevolg van datalekken voor consumenten groter naarmate er meer gegevens worden gelekt, ook is de Europese Commissie van plan een meldplicht voor datalekken in te stellen. Bedrijven zullen volgens Hoepman dan ook pas bewust omgaan met het verzamelen van persoonsgegevens als ze beseffen wat het kost om die te beschermen.

Lees hier het hele bericht

BRON: Metro


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.