NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Websites overtreden verbod op geneesmiddelenreclame

Websites overtreden verbod op geneesmiddelenreclame

In Nederland is het maken van (publieks)reclame voor geneesmiddelen die uitsluitend op recept (UR) verkrijgbaar zijn onder meer verboden op grond van artikel 83 van de Geneesmiddelenwet. Dit is de reden dat we in Nederland - anders dan in Amerika en Nieuw Zeeland, de enige landen ter wereld waar geneesmiddelenreclame niet is verboden - geen enthousiaste televisiespotjes zien waarin de nieuwste ‘hippe’ medicijnen worden aangeprezen.

 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft onlangs onderzocht of het verbod op Nederlandse gezondheidswebsites concludeerde de IGZ dat 32 sites gemaakt of gesponsord werden door fabrikanten van UR-geneesmiddelen en hiervan 23 sites het reclameverbod uit de Geneesmiddelenwet of in de geneesmiddelensector geldende richtlijnen overtreden. Deze sites bevatte verwijzingen naar UR-geneesmiddelen, onder andere in testjes, tips en ervaringsverhalen. Dit soort verkapte vormen van geneesmiddelenreclame valt ook onder het reclameverbod.

 

Het IGZ controleert op dit moment slecht websites nadat een klacht daarover is ingediend. ''Actiever toezicht is nodig op het naleven van de wetgeving en richtlijnen'', meent het instituut.

 

BRON: Nu.nl, Adformatie.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.