NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Watermerkbeveiliging voor Ebooks

Watermerkbeveiliging voor Ebooks

In oktober 2012 maakte het CB (de belangrijkste distributeur van o.a. ebooks in Nederland) bekend het mogelijk te maken voor uitgevers om in één keer de beveiliging van ebooks om te laten zetten naar een watermerkbeveiliging. Onder andere Uitgeverij Arbeiderspers/A.W. Bruna is op dit aanbod ingegaan. De uitgeverij geeft hiermee gehoor aan de volgens ereaders.nl veelgehoorde klacht van consumenten, dat met de oude beveiliging ebooks maar op een beperkt aantal apparaten en met slechts 1 Adobe-account gelezen kunnen worden.

 

De nieuwe beveiliging maakt het mogelijk om de ebooks op diverse apparaten te zetten en uit te lenen aan familie of vrienden. Indien sprake is van oneigenlijk gebruik kan de watermerkbeveiliging worden gebruikt om de eigenaar te achterhalen. Dit betekent dat de uitgever van een ebook kan achterhalen wie een bepaald ebook op een download site heeft geplaatst om zo de piraterij effectiever te kunnen bestrijden.

 

Het omzetten van de beveiliging van de ebooks naar een watermerkbeveiliging heeft plaatsgevonden in de periode van 14 t/m 18 januari. Door de omzetting zullen vanaf 18 januari 2013 ongeveer 74% van de ebooks met een watermerkbeveiliging werken.

 

 

Auteur: Ilona BonPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

J.Kannegieter-Schmdt dinsdag 9 september 2014 21:23

zijn de E-books gekocht bij bol.com nog niet voorzien van een watermerkbeveiliging?

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.