NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wat gebeurt er als je al je online privacy-instellingen opengooit?

Wat gebeurt er als je al je online privacy-instellingen opengooit?

Privacy-instellingen. Het vaak lastig om te begrijpen wat sommige opties betekenen. Zo kan je bij Facebook inmiddels zoveel verschillende privacy-instellinginstellen veranderen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik neem in zo’n geval het zekere voor het onzekere en stel alles zo privé mogelijk in.

Een blogger bij de website lifehacker.com, die normaal gesproken dezelfde houding heeft, deed bij wijze van experiment exact het tegenovergestelde. Hij zette 3 weken lang alle privacy-instellingen bij sociale media en dergelijke volledig open om te kijken wat er dan gebeurde.

De blogger, Thorin Klosowski, gebruikte Foursquare, Forecast, Banjo, Twitter, Instagram, Facebook en Spotify, zette alle privacy-instellingen open en zette al zijn digitale beveiligings-, anonimiserings- en antitrackingsoftware uit. Het experiment leverde zowel positieve als negatieve dingen op.

Positief is dat hij door locatie-apps meer in contact kwam met oude vrienden en familie, waarvan hij normaal gesproken niet zou hebben geweten dat ze in de buurt waren. Ook hielpen de gepersonaliseerde advertenties bij Facebook hem herinneren dat hij nog een vloerkleed nodig had. Negatief is dat hij door een vriend betrapt werd op een leugentje om bestwil en dat hij geïrriteerd raakte door het eenzijdige karakter van de gepersonaliseerde advertenties.

De conclusie van zijn ervaringen is niet zo schokkend. Thorin heeft geen echte negatieve ervaringen heeft gehad door het uitzetten van zijn privacy-instellingen. Hij geeft in het slot van zijn artikel nog wel even (terecht) aan dat het toch belangrijk is om je steeds bewust te zijn van wat je deelt en met wie.

Lees hier de hele blog

BRON: lifehacker.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.