NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Warner Music stuurt Takedown Notice over video Lawrence Lessig

Warner Music stuurt Takedown Notice over video Lawrence Lessig

Warner Music heeft Youtube een Takedown Notice gestuurd naar aanleiding van een video van professor Lawrence Lessig. In de video houdt Lessig een speech waarin hij betoogt dat het auteursrecht aangepast dient te worden aan de 21e eeuw. Lessig is van mening dat het huidige auteursrechtsysteem niet genoeg ruimte geeft aan mensen die bijvoorbeeld fragmenten van anderen gebruiken. Er zitten enkele korte muziekfragmenten in de video maar die vallen waarschijnlijk onder de fair use-exceptie zoals de Verenigde Staten die kent.

Om geen problemen te krijgen op grond van de DMCA (Digital Millenium Copyright Act) haalt Youtube inbreukmakende filmpjes van de site als zij een Takedown Notice (kort gezegd een klacht) ontvangt van auteursrechthebbenden. Iedereen in het omvangrijke juristenteam van Warner dacht blijkbaar dat het een goede zet zou zijn om Lessig’s video off line te doen halen.

Lessig biedt zijn boek ‘Remix’ – waar de speech grotendeels op gebaseerd is – gratis aan onder een Creative Commons license.

Zie hier de video waar het allemaal om te doen is.

Hier de blog van Lessig over de zaak, en hier een bericht op Techdirt.

 

BRON: Techdirt, Lessig


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.