NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vogelgezang door YouTube aangemerkt als auteursrechtinbreuk

Vogelgezang door YouTube aangemerkt als auteursrechtinbreuk

Een natuurliefhebber die video’s op YouTube post kreeg onlangs een vreemd bericht. Een van zijn video’s, waarin hij uitlegt hoe je van wilde planten een salade kan maken, werd door YouTube aangemerkt als een video met auteursrechtelijk beschermde content. YouTube stuurde hem een melding waarin aangegeven werd dat er advertenties bij de video zouden worden geplaatst omdat de video een beschermde muzikale compositie zou bevatten. De video bevat alleen helemaal geen muziek!Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.Het enige geluid dat te horen is, is een wandelend persoon die uitlegt welke bladeren goed smaken en vogelgezang op de achtergrond. De automatische copyright herkenning van YouTube had dat vogelgezang als beschermde muziek herkend.

Hoewel het een relatief klein probleem betreft (de video was bijvoorbeeld niet verwijderd door YouTube), illustreert dit wel het gebrek aan effectiviteit en accuratesse van dergelijke filtersoftware.

Zelfs na protest van de natuurliefhebber bleven de medewerkers van YouTube overigens bij hun stelling dat het beschermde muziek betrof. Inmiddels is de fout door YouTube rechtgezet.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.