NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • VMware gaat ook smartphones en tablets virtueel splitsen

VMware gaat ook smartphones en tablets virtueel splitsen

Paul Strong, CTO van softwarebedrijf VMware, heeft aangekondigd dat er nog dit jaar gestart zal worden met het splitsen van meerdere Android smartphones en tablets in twee virtuele apparaten. Eind 2010 is hiervoor al de eerste stap gezet in samenwerking met LG.

Daar waar virtualisatie al vele jaren wordt toegepast in datacenters, met als ultieme vorm cloudcomputing, vindt nu dus ook de stap naar de smartphones en tablets plaats. Mijns inziens een logische stap, aangezien deze apparaten in het kader van het nieuwe werken steeds meer zowel zakelijk als prive worden gebruikt. Door ze te splitsen in twee virtuele toestellen kan het prive gebruik en het zakelijk gebruik gescheiden naast elkaar plaatsvinden, hetgeen de beveiliging ten goede komt. "In theorie kunnen we zelfs een iPhone splitsen in een iOS- en Androidtoestel. Maar dat geeft veel problemen rond licenties”, aldus Strong.

Het succes van de virtualisatie zal naar mijn mening inderdaad mede afhankelijk zijn van licentiekwesties, zowel op platform als applicatie niveau. Strong gaf al aan hierover ondermeer in gesprek te zijn met bedrijven als Google en Apple. Of deze gesprekken al concreet zijn en wanneer en of er resultaat verwacht mag worden, wil VMware niet bekendmaken.
 
Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.