NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vita Zwaan in De Telegraaf over nieuwe wetgeving gebruik camerabeelden

Vita Zwaan in De Telegraaf over nieuwe wetgeving gebruik camerabeelden

Afgelopen zaterdag 18 augustus verscheen in de Telegraaf een artikel over de zogenaamde “digitale schandpaal”. Het artikel gaat in op een recent wetsvoorstel waarmee de mogelijkheid wordt gecreëerd dat burgers beelden van winkeldieven, inbrekers of overvallers mogen verspreiden, mits zij eerst aangifte doen bij de politie.  

Kantoorgenoot Vita Zwaan werd door De Telegraaf geïnterviewd. Volgens haar is het wetsvoorstel een “wassen neus”. Volgens het wetsvoorstel is nu een langdurige en omslachtige procedure nodig voor het tonen van beelden. Maar dat is helemaal niet zo: “In de nieuwe situatie moet je eerst toestemming hebben van politie en justitie. Dát lijkt me juist omslachtig”, zegt Vita in het interview. En zelfs als een burger van de politie toestemming krijgt om beelden van overvallers te publiceren, is dit volgens haar een schijntoestemming. De betreffende overvaller kan zich namelijk nog steeds tegen publicatie verzetten, onder meer door een beroep te doen op het auteursrecht of portretrecht.

De burger krijgt nu het idee dat hij een bevoegdheid krijgt terwijl hij die eigenlijk allang heeft”, stelt Vita. Immers, de praktijk laat zien dat maar weinig mensen gaan procederen omdat zij zich onrechtmatig behandeld voelen. “Als je gaat procederen, trekt de zaak veel meer aandacht en vliegen de foto’s helemaal als dolle bromvliegen over het internet heen.”

BRON: De Telegraaf, 18 augustus 2012


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.