NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Verschillende policies SNS VS voor verstrekken gegevens

Verschillende policies SNS VS voor verstrekken gegevens

                                                             De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft onderzoek gedaan naar verzoeken van de overheid aan social networks tot het verstrekken van informatie over gebruikers van de social networks. Dit naar aanleiding van de recente court orders op basis waarvan het Amerikaanse ministerie van Justitie onder meer Twitter verzocht gegevens te verstrekken over gebruikers die op een of andere manier aan Wikileaks zijn gelinkt. Twitter informeerde de gebruikers in kwestie vervolgens eerst om hen de kans te geven de court orders aan te vechten. 

EFF heeft aan verschillende social network sites om hun beleidsregels voor politie & justitie ten aanzien van het opvragen van gegevens gevraagd. Van 13 bedrijven waaronder Facebook, MySpace en Craigslist ontving EFF deze beleidsregels. Veel van de documenten bleken in de loop van de tijd te zijn veranderd. Verder bleken de policies van de sites nogal van elkaar te verschillen. Zo vragen sommige bedrijven een vergoeding voor het afhandelen van verzoeken en hebben andere bedrijven speciale regels voor het met spoed opvragen van gegevens. In dit document is de volledige vergelijking te zien.

In Nederland is overigens in het Wetboek van Strafvordering vastgelegd onder welke voorwaarden politie en justitie bepaalde gegevens van onder meer social network sites kunnen opvragen.

Lees hier het hele bericht

BRON: Eff.org


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.