NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Verbod op leveren deep packet inspection technologie aan Iran

Verbod op leveren deep packet inspection technologie aan Iran

De Tweede Kamer wil dat Nederland binnen de EU aanstuurt op een verbod tot het leveren van technologie aan Iran die het internet kan filteren en controleren.

 

De PvdA en GroenLinks dienden hierover een motie in naar aanleiding van de berichten dat Iran, met technologie afkomstig van Siemens en Nokia, het internet in de gaten houdt en filtert. Sinds de recente omstreden verkiezingsuitslag zijn in Iran demonstraties hierover niet meer toegestaan. Iraniƫrs trachten nu hun ongenoegen en nieuws via internet wereldwijd kenbaar te maken, met name via Twitter en YouTube.

 

Om deze dissidente uitingen tegen te gaan zou Iran het internetverkeer in de gaten houden, onder andere door middel van het uitvoeren van 'deep packet inspection'. Deep-packet inspection maak het mogelijk om de inhoud van een via internet verzonden bericht te controleren. Het monitoren en tegenhouden van onwenselijke berichten door de Iraanse overheid en het identificeren en vervolgen van de verzenders is in strijd met de Westerse (Europese) grondrechten van vrije meningsuiting en privacy.

 

De motie die PvdA en GroenLinks hierover indienden werd in de nacht van donderdag op vrijdag unaniem aangenomen.

 

Meer hierover op Webwereld en TweakersPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.