NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Veel advocaten worstelen met digitale informatie

Veel advocaten worstelen met digitale informatie

Een paar weken geleden verwees Christiaan Alberdink Thijm in een blog al naar het artikel in dagblad De Pers waarin uit de doeken werd gedaan hoe slecht het gesteld is met de ICT-kennis van veel rechters en officieren. Met de nodige plaatsvervangende schaamte konden we daar lezen hoe een rechter in verwarring raakte door het gebruik van de Engelse term ‘at’ in plaats van het oerhollandse ‘apenstaartje’. Nu blijkt dat ook advocaten niet altijd even handig zijn met de nieuwste ontwikkelingen op ICT-gebied.

Onderzoek in opdracht van Symantec heeft namelijk uitgewezen dat veel advocaten moeite hebben met het werken met digitaal opgeslagen informatie. Hoewel maar liefst 98% van de ondervraagde advocaten aangeeft dat elektronisch opgeslagen informatie wel eens doorslaggevend is geweest in het succes van een juridische zaak, hebben veel advocaten moeite met het terugvinden of identificeren van dergelijke informatie. Meer dan de helft van de ondervraagden had daar in de afgelopen 3 maanden nog problemen mee.

 

Overigens lijken deze resultaten mij ietwat ongenuanceerd. Er is immers geen vergelijking gemaakt met het terugvinden van analoog opgeslagen informatie. Het lijkt me bijvoorbeeld niet onaannemelijk dat de helft van de advocaten in de afgelopen 3 maanden nog wel eens  heeft moeten zoeken naar een document in een papieren dossier…

 

Lees hier het hele bericht.

BRON: Marqit.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.