NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vastgoedwereld verwelkomt Google

Vastgoedwereld verwelkomt Google

 

 

 

 

Google blijkt interesse te hebben in de vastgoedsector, zo valt te lezen op WoningmarktNL. Tijdens het event “Google Ignite Real Estate" bleek dat Google de online vastgoedmarkt wil veroveren. Nu nog hoofdzakelijk in Amerika, maar Google wil de volgende diensten op korte termijn ook uitrollen in Europa.

 

1. Home services advertising
Google is er recent mee begonnen om vier type onderhoudsmonteurs te laten betalen voor prominente exposure in de zoekresultaten. Dit geldt nu alleen nog voor bedrijven die gescreend zijn door Google. Of deze dienst ook beschikbaar wordt voor makelaars is nog onbekend.

2. Hypotheek-vergelijkingstool
Google neemt in Nederland al de rol van vergelijkingswebsites op zich, bijvoorbeeld via sites zoals Beslist.nl. Daarom ligt het voor de hand om dit verder uit te bouwen in een soort hypotheekvergelijker. Hierbij worden hypotheekverstrekkers getoond bij de zoekresultaten, waarna de ‘zoeker’ zijn specificaties in kan typen.

3. Auction.com
Het online vastgoed-veilingplatform Auction.com is een van de 15 bedrijven gesteund door Google Capital. Auction.com is bedoeld om investeerders verschillende vastgoedobjecten te laten ruilen. Tegenwoordig richt het platform zich meer op de kopende en verkopende partijen.

4. HomeLight
HomeLight, is een matching site die consumenten verbindt aan makelaars, gebaseerd op de transactiedata van de makelaar. Het platform is nieuw en wordt gesteund door Google Ventures. HomeLight publiceerde onlangs een lijst met ‘top-makelaars’ voor het gebied Sacremento in California en heeft plannen om gelijksoortige rankings te gebruiken in andere markten.

5. CommonFloor
Dit bedrijf beweert India’s grootste vastgoedplatform te zijn met 1000 werknemers. “Deze investering van Google toont aan dat Google Capital gelooft in CommonFloor en onze visie om de vastgoedmarkt in India te transformeren", aldus Sumit Jain, co-founder en CEO van CommonFloor. Naast het bieden van een platform voor woningzoekenden is CommonFloor ook bezig met het beschikbaar maken van contacten omtrent onderhoud voor communities en het verbinden van huiseigenaren aan service monteurs.

6. 3-D home tours
Google maakte 360-graden fotografie al populair met StreetView. Nu gaat Google een stapje verder door de samenwerking met Matterport, om het voor gebruikers mogelijk te maken met hun smartphone  3D-modellen vast te leggen en genereren.

7. Smart homes
Google wil eigenaar zijn van een ‘smart home’, om die reden werd Nest opgekocht, een ontwikkelaar van ‘slimme producten’ wat in dit geval toespitst is op een camera / rook- koolstofdioxide detector / thermostaat en app op zakformaat, die consumenten toestaat de drie genoemde onderdelen vanaf een locatie te regelen.

 8. Project Sunroof
Via Google ‘s Project Sunroof tool kan men een adres invoeren,om te zien hoeveel uren ‘bruikbaar zonlicht’ een pand geniet per jaar. Ook een schatting van de potentiele besparing middels zonnepanelen en een lijst van leveranciers behoort tot de mogelijkheden.De Project Sunroof tool houdt rekening met Google ‘s database van luchtfoto’s en mappen, 3D-modellen van een kamer, schaduwen van nabij gesitueerde gebouwen en bomen, alle mogelijke standen van de zon in een jaar en een overzicht van de wolken en temperatuur historie die impact kunnen hebben op het rendement.

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.