NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vaste kamercommissie stelt vragen over wetsvoorstel auteurscontractenrecht

Vaste kamercommissie stelt vragen over wetsvoorstel auteurscontractenrecht

Op 1 oktober j.l. is het verslag vastgesteld van het overleg over het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht in de vaste Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie. In het verslag worden aan de regering vragen gesteld over het wetsvoorstel. In beginsel moeten die vragen eerst beantwoord worden voordat het wetsvoorstel voor plenaire behandeling naar de Tweede Kamer gaat.

Het wetsvoorstel beoogt de positie van natuurlijke makers ten opzichte van de exploitanten van hun werken te versterken. Tijdens de consultatie over het voorontwerp en de afgelopen maanden is er van beide kanten flink gelobbyd over het wetsvoorstel. Ook vanuit de wetenschap en juristerij zijn zowel positieve als kritische reacties gegeven. Ikzelf heb deelgenomen aan de studiecommissies van de Vereniging voor Auteursrecht die zich over het voorontwerp en nu over het voorstel hebben gebogen. Het rapport over het voorontwerp is hier te vinden. Het rapport over het wetsvoorstel is nog niet gepubliceerd.

Alle kritische vragen en input vanuit de verschillende hoeken indachtig, had de vaste commissie het vuur wel iets meer aan de schenen van het ministerie kunnen leggen. Maar de belangrijkste vraag wordt wel gesteld: hoe gaan we vaststellen hoe hoog de billijke vergoeding moet zijn waarop de makers straks op basis van de wet recht hebben?PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.