NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Update sinterklaasjournaal.nl: een bericht van de Privacy Piet!

Update sinterklaasjournaal.nl: een bericht van de Privacy Piet!

 

Vita Zwaan plaatste zojuist al een blog over het Sinterklaasjournaal. Ik kan u deze update dan natuurlijk niet onthouden. Ik kreeg zojuist deze mail binnen van het Sinterklaasjournaal: 

------------------------------------------------------------------------

sinterklaasjournaal

Hoi Menno,

Het Grote Boek van Sinterklaas is kwijt! Daarom zoekt de Hoofdpiet contact met jou!
Klik hier om meteen contact met hem op te nemen.

Groetjes,

Het Sinterklaasjournaal


N.B: Alle persoonlijke gegevens die u of uw kind heeft achtergelaten om in het Grote Boek te komen worden na deze actie verwijderd. Vanaf dit moment zal er niets meer met deze gegevens gedaan worden.

----------------------------------------------------------------

De eerste vraag die mij triggert, is dit SPAM? Mogelijk relevant detail: mijn vrouw heeft mijn mailadres achtergelaten, niet ikzelf. Ik weet dus niet of bij het inschrijven, één en ander is geregeld door het Sinterklaasjournaal, maar gezien alle ophef neem ik voor nu even aan van niet.

Als je dan de lijn van de OPTA volgt, kan je beredeneren dat er geen sprake is van de "aanschaf" van een product - en dus zou er sprake zijn van SPAM. (Zie hiervoor de blog van Thomas van Essen.) Weer een probleem erbij voor het Sinterklaasjournaal.

Arme Sint: hij bedoelt het vast allemaal goed.

Daarnaast viel mijn oog op de N.B. in de bovenstaande mail. Een typisch geval van damagecontrol, maar wel een beetje mosterd na de maaltijd.

Zoals ik gisteren ook al twitterde, persoonlijk vind ik dat de Sint een ruime uitleg van het gerechtvaardigd belang toekomt, maar met het datalek is de Sint toch wel een beetje te ver gegaan.

Mocht de Sint een privacy-adviesje op prijs stellen (een fout is immers pas een fout als je er niet van wilt leren), dan doe ik dat uiteraard graag. In plaats van een zak met geld, kan ik ook goed leven met een zak vol pepernoten.

Veel liefs en groeten van de Privacy Piet

 

BRON: onder meer telegraaf.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

marga woensdag 7 november 2012 16:08

de beste wensen nog aan sinterklaas en de pieten

Anastasia Da paxiao maandag 12 augustus 2013 17:39

Hallo heer / mevrouw, er is business Ik wil dat we together.If u geïnteresseerd bent antwoord terug naar mij doen? Thanks jouwe Anastasia.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.