NL EN

Uniek protest tegen SOPA

Het omstreden Amerikaanse wetsvoorstel Stop Online Piracy Act die de entertainmentindustrie praktisch het recht in eigen hand geeft om het internet vergaand te controleren ligt gelukkig steeds zwaarder onder vuur.

Internetgiganten zoals Google, Facebook, Twitter en Amazon hebben aangekondigd hun websites op zwart te zetten uit protest tegen SOPA. Zij gaan verenigd de strijd aan onder de naam NetCoalition.

Het zou een unieke actie zijn die direct de gebruikers van deze diensten raakt. Dat is natuurlijk niet iets dat partijen als Google en Facebook als eerste middel aangrijpen. Het is een ‘last resort’ en het geeft wel aan hoe ernstig zij de gevolgen van SOPA vinden. Markham Erickson, voorzitter van de NetCoalition zegt daarover:  "Maar deze wetsvoorstellen zullen zulke fundamentele veranderingen brengen in de manier waarop het internet werkt, dat de gevolgen voor internetgebruikers eens duidelijk moet worden gemaakt"

Als de grootste online dienstverleners ter wereld hun website op zwart zetten uit protest tegen dit wetsvoorstel, dan is dat een weergaloze afwijzing van de zoveelste poging van de entertainmentindustrie om het internet een kopje kleiner te maken ten behoeve van de instandhouding van verouderde businessmodellen. Laten we hopen dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dit protest op zijn waarde schat en dat SOPA er nooit zal komen.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.