NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Uitzendinggemist gaat over op Flash

Uitzendinggemist gaat over op Flash

Op Uitzendinggemist.nl zijn sinds kort ook programma's van de publieke omroep terug te kijken in Flash-formaat. De speler draait nu nog in een (vrij toegankelijke) testomgeving, maar zal eind april voor alle content beschikbaar zijn.

De bestaande videospeler op Uitzendinggemist.nl werkt op basis van Microsoft Silverlight. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) experimenteert al sinds eind 2008 met Adobe's Flash.

Het verbaast mij dat de NPO voor Flash kiest. Hoewel Flash breedt ondersteund wordt op het wereldwijde web, gebruiken veel nieuwe media deze techniek niet of steeds minder. Apple's iPad ondersteunt de techniek bijvoorbeeld niet. Ook YouTube stapt van het gebruik van Flash af. In plaats daarvan wordt meer en meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld HTML5.

Wat mij echter nog meer verbaast is dat de overheidsinstelling kiest voor closed source software. Flash is nog ongeveer de enige veelgebruikte webstandaard op internet die niet open source is. Alternatieven zoals het open source Moonlight of het in opkomst rakende HTML5 (dat wellicht ook open source wordt?) zou de vrijheid op internet ten goede komen. De NPO zou er daarom goed aan doen om, met het NOiV-actieplan in het achterhoofd, haar keuze nog eens te overdenken.

Lees hier het bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.