NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Twitterverbod ook voor het pauselijk conclaaf

Twitterverbod ook voor het pauselijk conclaaf

De 117 kardinalen die de opvolger van paus Benedictus XVI moeten kiezen hebben voor de duur van het conclaaf een twitterverbod gekregen. Volgens traditie hebben de kardinalen tijdens hun conclaaf in de Sixtijnse kapel geen contact met de buitenwereld. De benoeming van de nieuwe paus wordt dan met de bekende witte rook bekend gemaakt. Om deze traditie in stand te houden hebben de kardinalen een twitterverbod opgelegd gekregen en moeten zij hun mobiele apparaten gedurende het conclaaf uit hebben staan.

De kerk is overigens niet de eerste die tegen de ‘nadelen’ van de nieuwsverspreiding via social media aanloopt. Zeker sinds de opkomst van Twitter in 2009 heeft de ‘social media’ zich ontpopt tot een nieuw medium voor nieuwsgaring, dat ook nog bijzonder effectief bleek. Waar men voorheen moest wachten op het drukken van de krant, het nieuws op tv of (iets recenter) het plaatsen van een artikel op een nieuwswebsite, kan nieuws zich nu razendsnel over de wereld verspreiden, zonder dat hier een journalist aan te pas hoeft te komen.

Dat het ‘what is happening’ karakter van Twitter soms tot vervelende situaties kan leiden is inmiddels al een aantal keren gebleken. Als gevolg worden tegenwoordig steeds vaker voor bepaalde situaties ‘social media’ verboden (en dan vooral ‘twitter-verboden’) opgelegd om voorbarige of ongewenste berichtgevingen te voorkomen, overigens niet altijd met succes. Zou het de geestelijken wel lukken zich aan het twitterverbod te houden?

BRON: Twittermania.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.