NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Twitter van plan alle aangeklikte links te registreren

Twitter van plan alle aangeklikte links te registreren

Twitter heet een e-mail rondgestuurd waaruit blijkt dat het van plan is om voor het einde van het jaar alle links die gebruikers aanklikken te bewaren en te analyseren. Twitter meldt dat alle gebruikers binnenkort Twitters eigen linkverkorter t.co moeten gebruiken. Elke keer dat er op zo’n link geklikt wordt, wordt dat geregistreerd door Twitter.

 

Vooralsnog is niet bekend of Twitter een opt-out mogelijkheid wil aanbieden. Hier en daar vrezen mensen voor hun privacy. Anderen wijzen er op dat er op deze manier meer kans is dat Twitter crasht; velen zijn al eens op de Twitter-walvis (de "failwhale") gestuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overigens is Twitter niet het enige bedrijf dat opslaat welke links gebruikers aanklikken. Volgens CNet doen ook Yahoo, Bling, Facebook en (soms) Google dit. Bedrijven kunnen op deze manier hun diensten verder personaliseren, wat voordelen voor gebruikers kan opleveren. Ook worden op deze manier uiteraard enorme hoeveelheden gegevens opgeslagen. Als die – zoals in het geval van Twitter – centraal worden opgeslagen brengt dit een beveiligingsrisico met zich mee.

 

Hier een bericht op CNet met verdere verwijzingen, hier een kort bericht op ZDnet.be.

 

BRON: CNet, ZDnet


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.