NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Twitter staat de gegevens van Harris nog steeds niet af

Twitter staat de gegevens van Harris nog steeds niet af

Twitter wordt opnieuw onder druk gezet om de persoonsgegevens van Malcolm Harris af te staan aan de Amerikaanse autoriteiten. Malcolm Harris was betrokken bij de demonstraties van Occupy Wall Street op de Brooklyn Bridge in oktober 2011. Door middel van de Tweets van het account @destructuremal tussen 15 september en 30 december van dat jaar willen de autoriteiten de stelling van Harris, dat de demonstranten door de politie naar de brug waren geleid en dus in redelijkheid konden geloven dat hun gedragingen geautoriseerd waren, ontkrachten.

Om deze Tweets, die niet meer online beschikbaar zijn, boven water te krijgen hebben de Amerikaanse autoriteiten een verzoek aan Twitter gedaan om de betreffende Tweets, alsmede de gebruikersinformatie van Harris af te staan, een zogenaamde subpoena. Zowel Harris als Twitter hebben dit verzoek aangevochten, tot dusver met weinig succes. De rechter in New York heeft laatstelijk bij uitspraak van 30 juni dit jaar Twitter veroordeeld tot het afstaan van de gevraagde gegevens.

Twitter heeft een verzoek ingediend om de uitvoering van het vonnis te schorsen, totdat uitspraak is gedaan in het hoger beroep. Dit verzoek is afgewezen, waardoor Twitter alsnog moet voldoen aan het verzoek om de gegevens. De New Yorkse rechter Sciarrino zit Twitter nu achter de vodden aan. Dinsdag heeft Sciarrino de advocaat van Twitter te kennen gegeven dat Twitter tot vrijdag 14 september de tijd heeft om aan vonnis te voldoen, anders krijgt Twitter een boete wegens minachting van de rechtbank, gebaseerd op de omzet van Twitter.

 Under New York law as it stands today, corporations are people," zei Sciarrino dinsdag ochtend, "I can't put Twitter or the little blue bird in jail, so the only way to punish is monetarily.”

Twitter heeft tot donderdag, aan het einde van de dag om aan te geven waarom er geen sprake zou zijn van minachting van de rechtbank.

Zie eerdere berichten over dit onderwerp hier en hier.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.