NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Twitter onder vuur voor identiteit achter antisemitische Tweets

Twitter onder vuur voor identiteit achter antisemitische Tweets

De Franse studentengroep French Union of Jewish Students (UEJF) heeft in Frankrijk Twitter wederom voor de rechter gedaagd. Hierbij stelt de studentengroep een claim te hebben ingediend van 38,5 miljoen euro. De aanleiding hiervoor is dat Twitter weigert de identiteit prijs te geven van Twitteraars die antisemitische Tweets hebben verstuurd met de hashtag #unbonjuif (vertaald: #eengoedejood) in oktober vorig jaar.

De problemen ontstonden toen vorig jaar oktober onder de hashtag #unbonjuif Tweets werden verstuurd met antisemitische inhoud, zoals “Een goede Jood kan je band oppompen met zijn neus”. Twitter heeft toen lokaal de Tweets met de betreffende hashtag geblokkeerd voor de inwoners van Frankrijk.

De UEJF wilde echter, naarst de blokkade van de Tweets, ook dat Twitter de namen en adresgegevens van de verzenders van de antisemitische Tweets zou vrijgeven zodat de studentengroep rechtstreeks achter deze personen aan kon gaan. Zoals gebruikelijk weigerde Twitter dit, waarop UEJF in januari dit jaar naar de Franse rechter stapte. De rechtbank in Parijs oordeelde dat Twitter binnen 15 dagen na de uitspraak de identiteit van de Twitteraars moest onthullen, op straffe van een dwangsom van 1.000,- euro per dag dat Twitter niet voldoet aan het vonnis.

Twitter heeft echter tot op heden geweigerd de identiteit van de Twitteraars te onthullen. De UEJF, die van mening is dat Twitter expres de boel stagneert, heeft daarom nu Twitter wederom voor de rechter gedaagd met een claim van 38,5 miljoen euro. Twitter stelt dat het juist de UEJF is die voor vertragingen zorgt en dat de studentengroep probeert een mediaspektakel op te roepen.  Twitter gaat tevens in hoger beroep tegen de uitspraak van de Franse rechter.

BRON: Twittermania.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.