NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Tweets voortaan standaard veilig verstuurd

Tweets voortaan standaard veilig verstuurd

Goed nieuws voor alle twitteraars: Twitter kondigde vandaag op haar blog aan dat HTTPS-versleuteling voortaan standaard aan zal staan voor alle gebruikers. HTTPS-encryptie is een uitbreiding op het HTTP-protocol, die ervoor zorgt dat de informatie alleen ontcijferd kan worden door de ontvanger. De optie om je tweets versleuteld te versturen bestond al langer, maar sinds vandaag geldt dat de standaardinstelling gewijzigd is van onbeveiligd naar beveiligd.

 

Inloggen op Twitter was altijd al een versleuteld proces. Maar wanneer na het inloggen getwitterd werd via bijvoorbeeld een onbeveiligd WiFi-netwerk, was die tweet inclusief de bijbehorende cookie met inloggegevens vrij eenvoudig te onderscheppen. Het is de combinatie tussen niet-versleuteld twitterverkeer en een onbeveiligd netwerk die misbruik eenvoudig maakt. Kwaadwillenden konden dan met bijvoorbeeld de Firefox extensie Firesheep behalve een verzonden tweet, ook de inloggegevens van die gebruiker achterhalen.

 

Ook Facebook kondigde vorig jaar aan de optie te gaan bieden om gebruik te maken van een beveiligde verbinding, maar tot op heden is dat nog niet standaard. Je moet het eerst zelf aanvinken bij je accountinstellingen. Voor sommige browsers bestaan er plugins die alleen versleuteld verkeer toestaan. Voorbeelden daarvan zijn ‘Use HTTPS’ van Chrome, of ‘ForceTLS’ voor Firefox.

 

Lees hier het hele bericht.

 

Micha Schimmel

BRON: webwereld.nl, blog.twitter.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.