NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • TU Eindhoven bouwt open source appstore voor robots

TU Eindhoven bouwt open source appstore voor robotsOm de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.Één van mijn favoriete films is nog altijd The Matrix. In bovenstaand fragment wordt hoofdpersoon Neo even een lesje Kung-Fu bij geleerd. Niet uit de boeken, nee, een plug in je achterhoofd en uploaden maar. Dat idee lijkt nu dichterbij de werkelijkheid te komen. Zo heeft de Europese Commissie een subsidie verleend aan de TU Eindhoven om een database te bouwen die via internet informatie en kennis naar robots kan sturen.

De centrale database, RoboEarth genaamd, zal worden ontwikkeld om robots sneller nieuwe taken aan te leren. Robots die bepaalde handelingen hebben geleerd kunnen de opgedane kennis delen via internet, zodat een robot aan de andere kant van de wereld die handeling niet meer hoeft te leren. De database zal worden opgebouwd als een soort "robot app store", waar de robot voor een bepaalde taak zélf automatisch op zoek kan om de juiste handleiding te downloaden. De eigenaar kan ook zelf handmatig de robot beheren. Het systeem zal in principe open source worden. Ook voor commerciële applicaties (al dan niet open source?) zal op den duur plaats zijn.

Volgens de onderzoekers van de TU Eindhoven zullen binnen vijftien jaar robots niet meer weg te denken zijn uit ons leven. Het lijkt mij een interessante ontwikkeling, zeker in het kader van mogelijke juridische consequenties. Maar let ook op: voor je het weet zegt jouw persoonlijke huishoudrobot "I know Kung-fu".

Lees hier het bericht.

 

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.