NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • TripAdvisor moet betrouwbaarheidclaims over reviews verwijderen

TripAdvisor moet betrouwbaarheidclaims over reviews verwijderen

TripAdvisor mag niet meer claimen, noch impliceren dat de reviews geplaatst op haar website komen van echte reizigers, dan wel eerlijk, echt of betrouwbaar zijn, nu TripAdvisor haar claims niet kan onderbouwen De Engelse Reclame Code Commissie (Advertising Standards Authority (ASA) heeft dat op 1 februari 2012 geoordeeld..

Het betreft de claims "Reviews you can trust", "... read reviews from real travellers", "TripAdvisor offers trusted advice from real travellers" and "More than 50 million honest travel reviews and opinions from real travellers around the world".

In haar verweer heeft TripAdvisor weliswaar naar voren gebracht dat het praktisch ondoenlijk is om dat te bewijzen en dat het kleine aantal frauduleuze beoordelingen verwaarloosbaar is. Uit onderzoek zou blijken dat de gemiddelde reiziger tientallen reviews leest alvorens hij een boeking maakt, en hij de neiging heeft om beoordelingen die aanzienlijk uit de pas lopen met andere te verdisconteren.
Ofwel de gemiddelde bezoeker kijkt verder dan zijn neus lang is.

Maar ook de verweren dat:
- zij veel heeft geïnvesteerd in het  identificeren en minimaliseren van frauduleuze reviews.
- beoordeelden (hotels et cetera) kunnen reageren op reviews;
- recensenten op de hoogte zijn van de voorwaarden waarin staat dat reviews waarheidsgetrouw moeten zijn;
- het niet mogelijk is om elke review te screenen, noch om de identiteit te controleren;
mochten echter niet baten.

In Nederland zouden deze claims ook als misleidende reclame onder de NRC of als een Oneerlijke handelspraktijk (artikelen 6:193a-j BW) kunnen worden aangemerkt, als de adverteerder niet aannemelijk kan maken dat (alle) reviews door echte (onafhankelijke) reizigers zijn geplaatst.

Lees hier de beslissing van de ASA.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

anjojans dinsdag 29 mei 2012 10:08

Ach dit soort websites waar je je beoordeling op kan plaatsen zijn niet ONAFHANKELIJK. Wij plaatsten een beoordeling over Camping Arena Blanca benidorm over hun niet geisoleerde en vochtige stacaravans die zeer ongezond zijn voor ouderen om in te overwinteren - wat denk je? krijg van de campingeigenaar een email "het is je niet gelukt he, die plaatsing? Zal wel om geld gaan!Maar daar schiedt je als reiziger niets mee op!

Anastasia Da paxiao maandag 12 augustus 2013 17:37

Hallo heer / mevrouw, er is business Ik wil dat we together.If u geïnteresseerd bent antwoord terug naar mij doen? Thanks jouwe Anastasia.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.