NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Tips van bedrijven die overeind bleven bij Amazon-cloudstoring

Tips van bedrijven die overeind bleven bij Amazon-cloudstoring

Tijdens de grote cloudstoring van Amazon in april vielen een aantal populaire sites uit, maar er waren ook veel sites die geen downtime hadden. Wat zijn hun tips? 

De bedrijven die met hun sites overeind bleven hadden, zo blijkt uit onderzoek en interviews, gekozen voor systemen waarbij zij gebruik maakten van verschillende beschikbare zones met hot back-ups in traditionele datacenters, of back-ups  bij een andere cloudaanbieder. SmugMug, de aanbieder van een fotosharing dienst, bleef overeind omdat het zijn systemen had verspreid over verschillende datacenters, oftewel 'availability zones' van Amazon. Chris MacAskill, SmugMug's CEO, adviseert om verschillende Amazon regio's te gebruiken, die verder uit elkaar liggen dan availability zones.

Ook Mashery, een bedrijf dat api's levert aan ruim honderd bedrijven zoals BestBuy en New York Times,  bleef ongeschonden bij de Amazon-storing vanwege het gebruik van verschillende availability zones. Daarnaast heeft Mashery een alternatief back-up plan in de vorm van een traditioneel datacenter. "We beseften al vroeg dat er een probleem is als Amazon helemaal zou uitvallen en bedachten een infrastructuur voor zulke noodgevallen. Daarvoor gebruiken we hardware met Internap", aldus Mashery's CEO Oren Michels.

Uiteraard leidt het treffen van dergelijke back-up voorzieningen tot meer kosten.

Het inzetten van een cloudaanbieder als back-up voor een traditioneel datacenter is veel goedkoper dan andersom. Bij een cloudaanbieder betaal je voor computing cycles. Er is maar een klein beetje capaciteit nodig om indien nodig een snelle omschakeling te doen en daarna kan je snel meer servercapaciteit toevoegen. In een traditioneel datacenter moeten er hoe dan ook voldoende servers zijn om de piekbelasting aan te kunnen, ook al worden die systemen nauwelijks gebruikt. Dat vertaalt zich direct in kosten voor hardware, maar ook voor energievoorziening en personeel.

Een traditioneel back-upcenter leidt al snel tot een kostenverdubbeling, terwijl een cloud back-up relatief goedkoop is. Tim Malily, CEO van AlertBoot, een encryptiebedrijf in Las Vegas, geeft een rekenvoorbeeld. Per traditioneel datacenter was de onderneming al snel 50.000 dollar per maand aan elektriciteit kwijt. "Nu betalen we voor twee clouds aan bandbreedte en 16.000 dollar per maand. Al die verspilling van energie en capaciteit is nu verleden tijd. Dankzij de cloud zijn onze kosten sterk verminderd.'

De overstap naar cloudaanbieders was niet ingrijpend, omdat AlertBoot in het oude datacenter al gebruikmaakte van virtualisatiesoftware van VMware. De cloudaanbieders die het bedrijf had uitgezocht gebruikten eveneens VMware technologie. De overstap gaat daardoor redelijk snel en waar nodig kan daarna snel in capaciteit worden uitgebreid.

Dit overstappen naar clouds en schuiven tussen clouds gebeurt ondertussen steeds meer en lijkt dus een relatief goedkope oplossing te bieden tegen cloudstoringen. Goede tips dus, van de ervaringsdeskundigen aan de partijen die nog geen back-up voorzieningen voorhanden hadden. Een volgende cloudstoring met de omvang als die van Amazon zal, hoewel een ieder natuurlijk hoopt dat die lang uitblijft, moeten aantonen of deze adviezen ook ter harte zijn genomen...

Lees hier het hele bericht op Webwereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.