NL EN

Tijdslot op Uitzending Gemist

 

De Publieke Omroep moet de Kijkwijzer toepassen op Uitzending Gemist. Dat betekent dat programma’s die geclassificeerd worden als 16+ vanaf donderdag 26 april 2012 worden voorzien van een tijdslot en pas na 22 uur op Uitzending Gemist te zien zijn.

 

Het gaat op dit moment om Spuiten en Slikken (BNN) en de serie Dexter (VPRO), die tot 22 uur ‘niet beschikbaar’ zijn.

De Publieke Omroep is het niet eens met de maatregel. Gerard Timmer, directeur Video van de NPO: “Het internet is een open omgeving. Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen, een voorziening die kabelexploitanten al bieden. Zo hadden we een beschermde omgeving kunnen bieden, zonder dat we liefhebbers van bepaalde programma’s moeten teleurstellen.”

Het NICAM (Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media) is verantwoordelijk voor de coördinatie van de Kijkwijzer en is momenteel in overleg met marktpartijen over de invoering van een leeftijdsverificatiesysteem.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.