NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Tiener doodgeslagen in internet-rehab-kamp (China)

Tiener doodgeslagen in internet-rehab-kamp (China)

De Chinese staatskrant Global Times meldt dat een Chinese tiener is doodgeslagen in een rehab-kamp voor internetverslaafden.

 

De onfortuinlijke 16-jarige was door zijn ouders naar het kamp gestuurd waar hij binnen één maand heropgevoed zou worden om van zijn internetverslaving af te komen.

 

“Our methods are tough but do not include torture or other methods that might damage a child’s health”, zo luidt de mission statement van het kamp.

 

De leider van het kamp ontkent dat de jongen in elkaar is geslagen. Volgens hem zou de jongen naar het ziekenhuis gestuurd zijn vanwege hoge koorts. De vader van de jongen zegt echter de waarheid gehoord te hebben van een bekende die bij de politie werkt.

 

Volgens de vader werd de jongen binnen enkele uren na aankomst afgezonderd van de andere jongeren in het kamp. Toen hij vervolgens te langzaam liep, zou hij in elkaar geslagen zijn.

 

Wikipedia meldt overigens (zonder al te veel naar bronnen te verwijzen) dat de Global Times – die in het Engels verschijnt – zich wel vaker minder lijkt aan te trekken van censuur dan andere media in China.

 

 

BRON: Global Times


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.