NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • 'Three strikes out'-wetgeving onacceptabel voor Nederland

'Three strikes out'-wetgeving onacceptabel voor Nederland

Het Europees Parlement heeft afgelopen woensdag een resolutie aangenomen waarin de Commissie opgeroepen wordt meer openbaarheid van zaken te geven rondom geheime onderhandelingen over het ACTA verdrag tegen piraterij en namaak. Partij tot de onderhandelingen zijn Europa, de Verenigde Staten, Japan en een aantal andere landen.

 

In reactie op alle ophef hebben demissionaire minister Van Der Hoeven (Economische Zaken) en Hirsch Ballin (Justitie) afgelopen maandag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd om opheldering van zaken te geven. De bewindslieden onderschrijven daarin het standpunt van het Europees Parlement, dat stelt dat de Commissie belanghebbenden zo snel mogelijk dient te informeren over wat er concreet besproken wordt tijdens de onderhandelingen.

 

In de brief wordt ook ingegaan op de Nederlandse positie ten aanzien van downloaden en een mogelijke ‘three-strikes-and-your-out’-wetgeving, waarbij downloaden van illegale bronnen kan leiden tot uitsluiting of beperking van toegang tot internet als dat voor de derdemaal is vastgesteld. De ministers stellen vast , mede namens het kabinet, dat een dergelijke aanpak voor Nederland onacceptabel is. Hoe om te gaan met downloaden is een bevoegdheid, die volgens de bewindslieden, is voorbehouden aan de lidstaten. Voorts wijzen de ministers naar eerdere toezeggingen vanuit de Commissie dat de ACTA niet verder zal gaan dan de EU-regeling voor handhaving van intellectuele eigendomsrechten.

 

Geplaatst door Demet YazilitasPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.