NL EN

Thailand verbiedt Bitcoin

In Thailand is sinds deze week ieder gebruik van Bitcoin verboden. De Thaise centrale bank, die vrijwel volledige controle heeft over het monetaire beleid van het Aziatische land, stelt dat door het gebrek aan wetgeving en toezicht het op dit moment illegaal is om in Thailand Bitcoins te gebruiken. In het bijzonder is het niet toegestaan om Bitcoins te kopen, Bitcoins te verkopen, goederen te kopen of verkopen in ruil voor Bitcoins en Bitcoins te verzenden naar of ontvangen van iemand buiten Thailand.

 

De aanleiding voor het verbod op Bitcoins is, gek genoeg, de wens van een bitcoinexchange om te voldoen aan de relevante Thaise regulering. Het Thaise Bitcoin Co. Ltd. zocht daarom contact met de Thaise centrale bank om te overleggen aan welke verplichtingen zij zouden moeten voldoen om hun activiteiten in Thailand te kunnen ontplooien. De Thaise centrale bank stelde in een overleg echter dat: “due to lack of existing applicable laws, capital controls and the fact that Bitcoin straddles multiple financial facets […] Bitcoin activities are illegal in Thailand.”

 

In Nederland is de handel in en het gebruik van Bitcoin niet gereguleerd. Minister van Financiën Dijsselbloem heeft recent, in antwoord op kamervragen, nog gesteld dat Bitcoin geen elektronisch geld en geen financieel product in de zin van de Wet op het financieel toezicht is. Dat betekent dat een bitcoinexchange zich in Nederland naar huidig recht niet hoeft te registreren bij de relevante toezichthouders.

BRON: nutech.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.