NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Studenten krijgen beveiliging van o.a. DigiD niet gehackt

Studenten krijgen beveiliging van o.a. DigiD niet gehackt

Het was ongetwijfeld een spannend project voor de studenten Information Security Management. van de Academie voor ICT en Media (Haagse Hogeschool). In het bijzijn van Minister Plasterk mochten ze proberen om de mailserver van de gemeente Haarlemmermeer en de PKI server van Logius te hacken. Logius is een onderdeel van Binnenlandse Zaken dat onder meer DigiD en de daarbij behorende digitale certificaten beheert.

Het is de studenten niet gelukt om de beveiliging te doorbreken. Niet alleen voor de studenten een teleurstelling, maar ook voor Minister Plasterk. Naar eigen zeggen hoopte hij dat de hack zou lukken, waardoor meer geleerd kon worden over de zwakke plekken in de beveiliging.  

Het valt toe te juichen dat de overheid jonge talenten van buitenaf inschakelt om de beveiliging van dergelijke belangrijke systemen op de proef te stellen. Met alleen dit groepje studenten zijn we er echter nog niet. Interessant wordt het pas wanneer ook echte ‘professionele’ hackers ingeschakeld worden om potentiële zwakke plekken bloot te leggen.

Lees hier het hele bericht

BRON: rijksoverheid.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.