NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Studenten geen belanghebbende bij privacy-schending studenten OV-chipkaart
 • GEPLAATST OP: 14 juni 2011
 • GEPLAATST DOOR: Anke Verhoeven
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Anke Verhoeven

Studenten geen belanghebbende bij privacy-schending studenten OV-chipkaart

December vorig jaar berichtte ik al over het persbericht van het CBP waarin zij vaststelde dat de GVB, RET, NS en Trans Link Systems in strijd met de Wbp hebben gehandeld. Het betrof een onderzoek door het CBP naar de bescherming van persoonsgegevens in verband met de studenten OV-chipkaart. Dit onderzoek is het CBP gestart naar aanleiding van een handhavingsverzoek dat is ingediend door vijf Clinic-studenten (onder beleiding van Gerrit-Jan Zwenne), waaronder destijds ook ondergetekende.

 

Naar aanleiding van de voorlopige bevindingen van het CBP worden normaal gesproken de belanghebbenden gehoord in verband met onder andere de eventueel op te leggen sancties. In plaats daarvan heeft het CBP echter besloten dat de studenten geen belanghebbenden zijn, zodat het handhavingsverzoek niet geldt als aanvraag van een besluit. Het CBP karakteriseert haar onderzoek als een ambtshalve onderzoek. Dat betekent dat er geen bestuursrechtelijke wegen meer openstaan voor de studenten om invloed uit te oefenen op de definitieve bevindingen van het CBP en mogelijke handhaving.

 

Inmiddels staat dus vast dat de OV-bedrijven in strijd met de Wbp handelen, maar is het nog maar de vraag of het CBP van plan is om daar consequenties aan te verbinden. Op de blog van Jan-Jaap Oerlemans, mede-indiener van het handhavingsverzoek, is een uitgebreid en kritisch bericht verschenen over de gang van zaken.

 

BRON: oerlemansblog.weblog.leidenuniv.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

SerenaBentley maandag 9 juli 2012 14:25

Do you understand that it's high time to get the loan, which will help you.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.