NL EN

Stromae ligt voor het grijpen!

Door een fout van Universal Music heeft Stromae momenteel geen platencontract. De overeenkomst tussen Stromae en platenmaatschappij Universal gold alleen voor de eerste twee albums van Stromae. Nu Stromae in 2013 zijn tweede album (Racine Carrée) heeft uitgebracht, is de overeenkomst beëindigd.

Mercury, dochterlabel van Universal Music, wil Stromae koste wat het koste opnieuw strikken, maar ook Sony Music heeft oren naar de artiest. “Stromae heeft een groot internationaal potentieel en wij hebben ervaring met dit type artiesten. Bovendien hecht hij veel belang aan zijn teksten en heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die helemaal past in de tijdsgeest”, aldus Stéphane Le Tavernier van Sony Music Frankrijk.

Een andere optie is dat Stromae zonder platenlabel verder gaat. Stromae had kennelijk met Universal afgesproken dat hij zelf de (auteurs- en naburige)rechten op zijn nummers hield, en dat Universal Music het recht had het werk te distribueren en marketing- en promotieactiviteiten te verrichten.

Les voor de platenmaatschappijen: regel en onderhoud je contracten met artiesten goed, anders kun je ze zomaar kwijt raken!PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.