NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Strafrechtelijk onderzoek twitterbericht

Strafrechtelijk onderzoek twitterbericht

Zoals een ieder weet stapten de Zweedse kroonprinses en haar bruidegom afgelopen zaterdag in het huwelijksbootje. Het huwelijk was live te volgen op Nederland 2. Niemand minder dan Paul de Leeuw vond het wellicht het juiste moment voor een misplaatste grap en twitterde: “Zit u ook te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat.” Met deze opmerking refereert hij aan het drama dat plaatsvond op Koninginnedag 2009.

 

Deze opmerking schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Voor de Aktiegroep Burgerbelangen te Breda was het zelfs aanleiding om een verzoek bij de Amsterdamse hoofdofficier van Justitie Herman Bolhaar in te dienen om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar deze uitlating.

 

Internet is een laagdrempelig medium waar wel vaker onrechtmatige en kwetsende uitingen worden geplaatst. Een bericht op Hyves leidde in 2009 nog tot vervolging. Of Justitie nu zal overgaan tot vervolging is nog zeer de vraag. Indien het zover komt zal het naar mijn weten wel de eerste keer zijn dat iemand voor een twitterbericht strafrechtelijk wordt vervolgd.

 

Niels Pietersen

 

BRON: Mediacourant.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.