NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Steeds meer klachten over webwinkels

Steeds meer klachten over webwinkels

Waar webwinkels vroeger beter scoorden onder consumenten dan fysieke winkels, is dat nu andersom. Consuwijzer ontving in het eerste halfjaar van 2012 voor het eerst meer meldingen over webwinkels dan over gewone winkels. Dat komt omdat het aantal klachten over webwinkels explosief is gestegen, namelijk met maar liefst 25%.

De meeste klachten gaan over:
1 niet of te laat bezorgde producten
2 garantie en ondeugdelijke producten en diensten
3 rekeningen en betalen

Om klachten te voorkomen raadt Consuwijzer consumenten aan om kritisch te zijn over de webwinkels waar zij kopen. Een professioneel uiterlijk zegt niets over de betrouwbaarheid van de webwinkel. Consuwijzer biedt daarom een Online Shopscan aan, waarmee consumenten zelf de betrouwbaarheid van een website kunnen beoordelen.

Voor webwinkeliers kan de shopscan ook behulpzaam zijn om te kijken of zij voldoen aan de redelijke verwachtingen van een consument. Klachten over een webshop kunnen worden voorkomen wanneer de specificaties en voorwaarden van een verkoop duidelijk vooraf aan de koper worden gemeld en wanneer voorwaarden in lijn worden gebracht met de toepasselijke regelgeving op het gebied van consumentenrecht. Met name de voorwaarden met betrekking tot betaling, informatie over verzend- en andere kosten informatie over het herroepingsrecht zijn daarbij van belang. Ook is het belangrijk om te realiseren dat de wettelijke regels voor webwinkels niet hetzelfde zijn als de regels voor gewone winkels.

BRON: Consuwijzer.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Spaenhoven Julia vrijdag 3 augustus 2012 10:16

het is in verband van een ongeval met de bus,het is gebeurd in de stuiverstraat en de hoek Mariakerkelaan ik weet niet of U al op de hoogte bent van dit ongeval
Het is te zeggen ik ben gekwetst aan mijn rechtervoet en heup en mijn elleboog is genaaid ,dit is gebeurt op 30 Juli mijn voet haperde tussen de deur en ben dan gevallen en de bus reed weg het ongeval is gebeurt op 30 Juli tussen 10uren10uur30
hartelijke dank bij voorbaat Spaenhoven
Julia

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.